Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Kacpero221 Wto Cze 29, 2010 9:41 pm

karlos napisał(a):Co też się dzisiaj działo w kobiecym Wimbledonie :lol: . W półfinałach 3 stosunkowo nisko rozstawione zawodniczki, co świadczy po raz kolejny o bezkrólewiu w żeńskim tenisie. Niby wydaje się, że teraz Serena powinna wygrać bez problemu, ale patrząc na dzisiejsze wyniki nie można być niczego pewnym.

Jeśli Serena będzie grać jak Venus w przegranym meczu z Pironkową, to nie ma szans nawet z Kvitovą. Rewelacyjna Kaia Kanepi nie wykorzystała 5 matchpointów i przegrała dreszczowiec z Kvitovą 6:4, 6:7(8), 6:8. Zwonariowa niespodziewanie wygrała z Clijsters, zaś Serena wygrała z Na Li.

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić, w tym, że 3 nisko sklasyfikowane zawodniczki w półfinale WS świadczy o bezkrólewiu. Spójrz na Wimbledon 1999 - w ćwierćfinałach: dwie kwalifikantki (Dokić [w pierwszej rundzie wygrała z Hingis] i Stevenson), pięć rozstawionych i jedna nierozstawiona (Lucić). W półfinale zmęczona 9 meczem w ciągu 14 dni, Stevenson przegrywa z Davenport, zaś Lucić nie wykorzystuje wielkiej szansy i przegrywa z Graf. Jednak przez kilka kolejnych lat z kobiecym tenisem było nieźle. Kryzys zaczął się pod koniec 2005 roku.

http://www.olimpijskienewsy.pl/ - wszystko o zbliżających się Igrzyskach w Londynie!
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 7:04 pm

Postprzez zdzichu Śro Cze 30, 2010 8:31 pm

Ha i Federer odpadł ,i fajnie nie bedzie siódmego sukcesu w Wimbledonie być moze jego wielka fanka Lindsey Vonn nie jest z tego powodu sczesliwa ,ale ja sie ciesze ,ze pokonał go Berdych i stawiam na finał Djokovi Nadal
zdzichu
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Lut 27, 2010 10:29 am

Postprzez dan Czw Lip 01, 2010 6:34 pm

Wyniki spotkań 1/2 finału gry pojedynczej kobiet na kortach Wimbledonu:

Serena Williams (USA, 1.) - Petra Kvitova 7:6 (7-5), 6:2

Vera Zwonariewa (Rosja, 21.) - Cwetana Pironkowa (Bułgaria) 3:6, 6:3, 6:2

Teraz Vera byłoby fajnie gdyby wygrała w finale, chociaż faworytką Rosjanka nie jest.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Dołączenie: Nie Gru 28, 2008 4:14 pm
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez dan Sob Lip 03, 2010 11:16 am

Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 Sob Lip 03, 2010 11:25 am

Warto nadmienić, że Wiera zagra po finale singla, finał debla - w parze z Jeleną Wiesniną. W ćwierćfinale wyeliminowały siostry Williams, dla których przegrany II set był pierwszym przegranym setem na Wimbledonie od...2003 roku! Serenie podobno odnowiła się w meczu z Kvitovą kontuzja ramienia, więc Wiera ma szanse.

http://www.olimpijskienewsy.pl/ - wszystko o zbliżających się Igrzyskach w Londynie!
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez zdzichu Sob Lip 03, 2010 5:33 pm

No ale jednak nie było widac Kacpero tej kontuzji bo Serena znokautowała Rosjanke w finale , w sumie to nawet sie z tego ciesze
zdzichu
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Lut 27, 2010 10:29 am

Postprzez Kubar Nie Lip 04, 2010 5:11 pm

Rafa Nadal wygrał po raz drugi Wimbledon pokonując 6:3, 7:5, 6:4 Czecha Berdycha. Niespodzianki nie było, kibicowałem Czechowi i myślałem że rozegra pięcio setowy zwycięski dla siebie pojedynek, po tym jak pokonał Federera i Djokovića. No cóż nie udało się, ale to pokazuje w jakiej formie jest Rafa. Brawa za walkę dla Berdycha i za zwycięstwo dla Nadala!
Awatar użytkownika
Kubar
Junior młodszy

Dołączenie: Pią Sty 01, 2010 8:50 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Kacpero221 Nie Lip 04, 2010 8:16 pm

Z serwisu Media2.pl:
MTV Cribs u sportowców:
(...)Dotychczas zarejestrowano już kilka odcinków
z udziałem znanych i utytułowanych przedstawicieli świata sportu. Tenisistki Agnieszka i Urszula Radwańskie zaprosiły kamery
MTV do domu pod Londynem. Mimo napiętego grafika przygotowań do turnieju w Wimbledonie, w którym startowała Agnieszka, dziewczyny znalazły chwilę aby pokazać, jak mieszkają. Z kolei Leszek Blanik, gimnastyk i medalista igrzysk w Pekinie i Sydney, zaprezentował swój dom w Gdańsku, a snowboardzistka Paulina Ligocka - w Cieszynie.(...)

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Kacpero221 Wto Lip 06, 2010 1:20 pm

http://sport.onet.pl/tenis/chce-grac-dla-polski-ale-zwiazek-mnie-ignoruje,1,3317786,wiadomosc.html

Dobrze, niech ignorują. Tylko żeby później nie płakali, albo nie zrzucali winy na Kerber.

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha Sob Lip 10, 2010 12:36 am

http://demotywatory.pl/uploads/201007/1 ... 21_500.jpg

Pozdrawiam Kacper :D Może zalogujesz się na jakieś forum tenisowe? :D
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 5:11 pm
Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Kacpero221 Sob Lip 10, 2010 11:32 am

Masha napisał(a):http://demotywatory.pl/uploads/201007/1278708033_by_Kacpero221_500.jpg

Pozdrawiam Kacper :D Może zalogujesz się na jakieś forum tenisowe? :D

Znalazłaś? Gratuluję! W tych czasach, to demotywator wystarczy, aby zwrócić uwagę na problem.

Co do frum tenisowych: kiedyś udzielałem się na "Go Tenis!", jednak w tym roku forum obumarło. Teraz czasem piszę na "Tennis-forum.com", częściej na Wikipedii.

A Ty, Masho, na jakich forach jesteś?
Ostatnio edytowany przez Kacpero221, Nie Sie 29, 2010 7:23 pm, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha Sob Lip 10, 2010 5:10 pm

:D Ja piszę na forum o siostrach Radwańskich i od czasu do czasu na forum związanym z wta (teraz jest tam mały rozłam, ale chyba przejściowy). Prześlę Ci linki na PW, bo tutaj mi jeszcze wlepią ostrzeżenie :D
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kocur1983 Nie Lip 25, 2010 4:07 pm

Marta Domachowska w koncu zaczela wygrywac. Poki co tylko w kwalifikacjach, ale to zawsze jakies pocieszenie po tym co wyczyniala w tym sezonie. Pozostaje trzymac kciuki za jutrzejszy mecz i dalsza czesc sezonu:).
kocur1983
Junior

Dołączenie: Pon Gru 28, 2009 7:33 pm

Postprzez Masha Pon Lip 26, 2010 12:13 pm

Nie tylko Marta odzyskała wigor. Turniej wygrała (dodam w świetnym stylu) Anna Czakvetadze!!! :shock: Brawo Ania!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 Pon Lip 26, 2010 2:35 pm

Czyżby Marta była na dopingu :lol: ?
Dzisiaj pokonała Wesnę Manasiewą 6:4, 4:6, 6:4. W I rundzie turnieju głównego spotka się z rozstawioną z "trójką", Anastazją Pawljuczenkową.

Triumf Anny rzeczywiście jest zaskoczeniem, niedawno nie umiała wygrać 2 meczów pod rząd. W Bad Gastein wygrała Julia Goerges, która pokonała w finale, Timeę Bacsinszky :cry: . W deblu wygrał debel Hradecka/Medina Garrigues - dla Lucie to czwarta wygrana w deblu w Bad Gastein z rzędu :shock: .

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 Pon Lip 26, 2010 3:26 pm

Jak na razie to ten sezon w ogóle jakiś nieudany dla polskiego tenisa. Kubot z początku trochę poszalał ale teraz dołączył do ogólnej mizerii.
figaro56
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lis 19, 2008 11:39 pm

Postprzez dan Sob Lip 31, 2010 3:52 pm

Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez Masha Sob Lip 31, 2010 11:10 pm

Heh więc C'mon Masha! :lol:

Victoria Azarenka w finale raczej ani jednej, ani drugiej nie da szans. Choć Rosjanka może powalczyć :P Białorusinka rozbiła w proch i pył Samanthę Stosur.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 Nie Sie 01, 2010 9:51 am

No żesz, a było tak blisko bo sądząc po wyniku pierwszego seta Aga przeszła się po Maryśce. Szkoda... Masha pewnie oglądała to zda relację :wink: .
Chyba trzeba podkulawić Szarapkę bo coś ostatnio brużdzi Agnieszce :wink: .
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo,
zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska"
Awatar użytkownika
markos7207
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 4:25 pm

Postprzez figaro56 Nie Sie 01, 2010 10:53 am

Masha w siódmym niebie. Jej protegowane wymiatają. :lol:
figaro56
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha Wto Sie 03, 2010 12:35 am

Finał marzeń w Stanford :P To że Maria się tam doczłapała to już był cud, po meczu z Dementievą miała już dość turnieju i ryła brodą po korcie :lol: (a tak na poważnie Rosjanka grała całkiem nieźle, ale pary zaczęło jej brakować z meczu na mecz...i finał wyszedł tak a nie inaczej :? ) Victoria Azarenka! :shock: , Białorusinka wymiata i tłucze je wszystkie jak chce :D Jestem zachwycona. Może tak atak na US Open? :P Ja nie mam nic przeciwko temu :P Serena po kontuzji, nie ma Henin, Janković po kontuzji, nic tylko wykorzystywać takie sytuacje!

Jeżeli chodzi o mecz Radwańska vs. Sharapova to Rosjanka w pierwszym secie za dużo kombinowała i psuła. Dwóch pozostałych nie oglądałam, o 5 rano mój organizm nie wytrzymał :lol:

Image
:Serca w oczach: :P Masha ma kapitalne te stroje :P

Image
Image
Image
Image

:P Victoria Victorii
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 Wto Sie 03, 2010 8:44 am

Awans Radwańskiej na 10 miejsce w rankingu WTA :roll: Życzę tej dziewczynie jak najlepiej ale na to 10 miejsce to na obecną chwilę ona naprawdę nie zasługuje.
Kogo ona pokonała jak dotychczas? Same kelnerki. Kiedy przychodzi mecz z tymi z drugiej czy nawet trzeciej dziesiątki to jest po Agnieszce. Jak na razie jest wysoko rozstawiana i to jeszcze ratuje ją. Weź się Aga do roboty bo na obecną chwilę to bliżej ci do trzeciej 10 niż pierwszej. :evil:
Natomiast zwyżkuje forma Marty Domachowskiej. Zaczyna wygrywać kwalifikacje a to na ten sezon już coś.
figaro56
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 Wto Sie 03, 2010 1:41 pm

Nie obraź się Figaro, ale nienawidzę ludzi tak myślących. Według takiego "rozumowania" można uznać każdą zawodniczkę z Top 10, za słabą, bo w jakimś turnieju pokonała tylko "kelnerki" z Top 50, a przegrywała z zawodniczkami z pierwszej dwudziestki. Ale ranking nie jest adekwatny do gry zawodniczek. Przecież Serena Williams też zdarza się przegrywać z Top 20. Ale czy uznasz ją za słabą zawodniczkę, lub tenisistkę w kryzysie? Nie. W kryzysie jest wiele zawodniczek, np. Ivanović, Safina, Kuzniecowa, Czakwetadze (chociaż ostatnio wygrała w Portorożu). Szarapowa w tym sezonie dopiero w Stanford pokonała jakąś zawodniczkę z Top 40. Odniosła dwa zwycięstwa turniejowe, ale pokonywała w nich tylko "kelnerki", a gdy w Wielkich Szlemach trafiała na "nie-kelnerki" (tzn. z Top 20) - przegrywała. A miejsce w pierwszej dwudziestce utrzymała.

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 Wto Sie 03, 2010 4:58 pm

Ani myślę się obrażać ale zdania nie zmienię bo pokaż mi chociaż jeden turniej w tym roku gdzie Aga błysnęła, gdzie pokazała pazur. Prawie wszystkim zawodniczkom z tych które wymieniłeś to się zdarzyło. Do końca sezonu trochę czasu jest i oby coś jeszcze pokazała bo na razie mocną przeciętność widzę a złość sportową tylko w stosunku do tatusia bo nie na korcie.
figaro56
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha Wto Sie 03, 2010 10:47 pm

Masha pokazała pazurki w przegranych meczach z królową mączki Henin na RG i królową trawy Sereną Williams na Wimbledonie. Aga nie umie stawić takiego oporu jak Rosjanka Serenie. Kto wie jakby zakończył się mecz z Sereną gdyby Rosjanka wykorzystała 4 piłki setowe w I secie. Choć nie przeczę, że ten sezon ma kijowy :?

Dla porównania Victoria Azarenka (ten sam rocznik) która jest znacznie niżej w rankingu pokonała w tym sezonie: dwa razy Bartoli, Sharapovą, Stosur, Clijsters, dwa razy Radwę, dwa razy Zvonarevą i walczyła jak równa z równą (miała chyba wygrany pierwszy set i 4:0 w drugim) z Sereną na AO. Dotarła do trzech finałów (Eastbourne, Stanford i Dubaju) i masz tu sprawiedliwość :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan Czw Sie 05, 2010 10:00 am

Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 Sob Sie 07, 2010 10:36 am

Dzisiejszy mecz Agi z Shahar Peer w 1/4 finału w San Diego, udowodnił, że zasługuje na pierwszą dziesiątkę rankingu. Jeden z najlepszych pojedynków w jej karierze, a na pewno najlepszy w 2010. Świetny serwis, returny, taktyka, myślenie na korcie, dosłownie wszystko. Proszę Cię, powtórz to w półfinale z Hantuchovą!

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha Sob Sie 07, 2010 10:54 am

No i Agnieszka podskoczyła w ogólnej klasyfikacji US Series. Przeskoczyła Marię Sharapovą i jest na drugim miejscu. Prowadzi Victoria Azarenka.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan Nie Sie 08, 2010 8:34 am

Agnieszka Radwańska w finale w San Diego po zwycięstwie nad Danielą Hantuchovą. W finale Polka zmierzy się z Rosjanką Kuzniecową, która w półfinale pokonała Flavie Penette.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 Nie Sie 08, 2010 10:48 am

I o to biega bo co mnie obchodzi jej miejsce w rankingu. A niech ona będzie 15 czy 16 ale niech coś w końcu wygra. Na moje może być nawet 25 ale jak mi wygra US Open to będę usatysfakcjonowany jak diabli. Tak się przechodzi do historii a nie klepaniem kelnerek i miejscami w rankingu.
Do boju Aga, pokaż ......jaja :wink: :lol: Pewnie jeszcze kilka lat temu to w ciemno wziąłbym jakąkolwiek Polkę w czołówce światowej ale jak mawiał mój śp ojciec " kibic to bestia nigdy nie nasycona i ciągle chce więcej"
figaro56
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: dan oraz 1 gość