Formuła 1

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Formuła 1

Postprzez zdzichu Wto Mar 09, 2010 8:36 pm

Wtedy pojawiało sie pytanie czy to plebiscyt na najlepszego czy najpopularniejszego sportowca w naszym kraju w tym sezonie jeśli znów bedzie jeżdził szybko i odniesie jakieś sukcesy to też ma spore szanse na wygranie choć bedzie miał wielkich konkurentów a szczególnie Justyne
zdzichu
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Lut 27, 2010 10:29 am

Postprzez albatros Wto Mar 09, 2010 10:49 pm

Fox napisał(a):W ciągu 60-letniej historii F1 przewinęło się przez nią 800 kierowców z czego ponad połowa w charakterze epizodycznym biorąc udział w co najwyżej kilku wyścigach, podczas gdy tylko w samym Pekinie było łącznie ponad 1800 medalistów olimpijskich. Taka mała ciekawostka dla ludzi mitologizujących olimpiadę i deprecjonujących osiągnięcia Kubicy.

A o mistrzostwa świata w szachach grało kilkanscie osób i co z tego. Samo znalezienie sie F1 nie jest czymś wielkim 9często decyduje o tym kasa, pochodzenie, brak kasy, nie ma eliminacji żeby się tam dostać, nie jest sport przejrzysty). Gdyby Kubica został mistrzem świata, ok. mozna dyskutować czy to więcej niz złoto olimpijskie czy nie. Powtórze tylko wygrał jeden, przypadkowy wyścig, w generalce był poza pudłem, czyli nie osiagnął w tym sporcie jeszcze nic poza uczestnictwem. to troche mało, gdy zestawić to z Blanikiem, wioslarzami, czy Majewskim.
A wygrał plebiscyt temu, że wprowadzono sms-y, co potwierdzili organizatorzy. W normalnym głosowaniu prowadził Blanik i w ostatniej chwili Kubica go wyprzedził. Dodatkowo 1 sms wart był 10 punktów, w tym roku kazdy sms miał wartość juz 1 punktu
Awatar użytkownika
albatros
Młodzieżowiec

Dołączenie: Śro Lut 10, 2010 11:05 pm

Postprzez Fox Śro Mar 10, 2010 12:41 am

Wielkie dzięki za uświadamianie mi w kółko że tylko podium się liczy a 4. miejsce to 'nic poza uczestnictwem'. Obiecuję nie kompromitować się więcej ceniąc np. olimpijskie dokonania Ahonena w konkursach indywidualnych wyżej od tych Jakova Faka :lol:
Fox
Młodzik

Dołączenie: Pon Mar 08, 2010 7:27 pm

Postprzez dan Śro Mar 10, 2010 11:19 am

Fox zrozumiałeś tylko to co chciałeś? 4 miejsce to nie podium i o to tu chodzi. A przecież wielu sportowców zdobyło medale na mistrzostwach świata czy igrzyskach olimpijskich, a mimo to przegrali Oni w plebiscycie z Kubicą. Twoim zdaniem było to sprawiedliwe?
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Dołączenie: Nie Gru 28, 2008 4:14 pm
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Fan Śro Mar 10, 2010 11:30 am

Ludzie zadajcie sobie pytanie. Ile osób na świecie ściga się, a ile np. wiosłuje w danej kategorii. Łatwiej jest zostać najlepszym wioślarzem niż najlepszym piłkarzem. Kubica wszedł do F1 bez żadnych układów. Pokonał wyraźnie Niemca z zespołu niemieckiego. Wygrał pierwszy wyścig w historii Polski. Ile mieliśmy złotych medali olimpijskich? Ile mamy wygranych wyścigów w F1? Dokonał czegoś wyjątkowego.. wyrósł z kraju kompletnie bez tradycji..

Wracając do treningu. Tu się zgodze, że zawodnicy uprawiajacy dyscypliny bardziej fizyczne trenują dłużej, ale czy intensywniej to nie wiem.

Gdyby Polak zdobył złoto np. w kolarstwie szosowym to by wygrał z Kubicą bez dwóch zdań. Gdyby walczył z Contadorem na Tourze to by TVP puściła relacje z TDF. Już tak nie atrakcyjnie grająca Radwańska wchodzi do 10 nie wygrywając niczego ważnego.
Fan
Junior

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:36 pm

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 11:49 am

Może zanim zadamy sobie pytanie to nam przedstaw jakieś swoje statystyki. Mamy się doszukiwać tego co chcesz nam przedstawić? :D Moim zdaniem dużo trudniej jest być wioślarzem ale mniej osób uprawia wioślarstwo bo jest zbyt trudne (a piłkę sobie pokopać zawsze można :lol: ) i jest dużo mniej popularne ale to nie znaczy że łatwiej jest być wioślarzem. Trochę dziwny masz punkt widzenia...

To może odnieśmy się do tradycji. Jakie tradycje ma F1 a jakie lekkoatletyka? Na prawdę nie moja wina że cykl F1 rozpoczął się zaledwie 60 lat temu a lekkoatletyka jest znana od starożytności.

Na prawdę myślisz że złoto w kolarstwie szosowym by wygrało z Kubicą? ja jakoś nie zauważyłem ogromnego zainteresowania kolarstwem w Polsce i w 2008 roku Kubicy nie mógł nikt pokonać. Be względu na to czego by dokonał.

Dla mnie dalej typowanie go na sportowca roku jest śmieszne. Jakby Hołowczyc albo Przygoński wygrali jeden OS na Dakarze i byliby na 4 miejsce w generalce to i tak by nikt nie umieścił ich w gronie nominowanych. Już nie mówie o tych mniejszych rajdach jak Maroka czy Tunezji bo wielu myśli że jest tylko Dakar. Uważasz że przygotowanie do rajdów enduro czy do rajdów terenowych jest dużo łatwiejsze niż przygotowanie do F1?

Zresztą cały czas chodzi o to że tu decyduje o wyniku maszyna i człowiek a nie sam człowiek. Przykładem może być ostatni sezon Kubicy w F1 i choćby kolejna awaria po 5 km :lol: w rajdzie Mote Carlo.
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 7:05 pm

Postprzez Kacpero221 Śro Mar 10, 2010 2:00 pm

Fan napisał(a):Gdyby Polak zdobył złoto np. w kolarstwie szosowym to by wygrał z Kubicą bez dwóch zdań. Gdyby walczył z Contadorem na Tourze to by TVP puściła relacje z TDF. Już tak nie atrakcyjnie grająca Radwańska wchodzi do 10 nie wygrywając niczego ważnego.

TVP i relacja z innego wyścigu kolarskiego niż TdP! :lol: W jakim ty świecie żyjesz? Marzenia można mieć, ale to chyba się nigdy nie spełni.
Radwańska zasłużenie weszła do "10" w 2008 - pierwsza od czasów Jędrzejowskiej polska tenisistka w 1/4 finału Wielkiego Szlema, pierwsza Polka w pierwszej 10. Do tego, jako jedyna zawodniczka wygrała turnieje na wszystkich nawierzchniach. W zeszłym roku, zdecydowanie nie zasługiwała na "10", miała słabszy sezon, ale utrzymała się w dziesiątce i to jest najważniejsze.

http://www.olimpijskienewsy.pl/ - wszystko o zbliżających się Igrzyskach w Londynie!
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 7:04 pm

Postprzez Fan Śro Mar 10, 2010 2:42 pm

Wieksze zainteresowanie = wiecej osób uprawia dyscypline = trudniej zaistnieć przecież (to jest logiczne!!) . W F1 scigają się najlepsi kierowcy na świecie... Ile rajdy terenowe mają podrzędnych serii, a ile F1. Tu masz odpowiedź dlaczego Hołowczyc nie wygrał.
W F1 najważniejszy jest samochod, ale to kierowca daje wskazówki i on go też ulepsza. Do szybkiego bolidu swoją cegiełke przykładają kierowcy.

Co do kolarstwa? To nie są marzenia. Kohl i Austria. Cały kraj zainteresował sie TDF. Były transmisje w kanałach ogólnodostepnych. A u nas nie ma zainteresowania bo nie ma wynikow... Raz błyśnie Szmyd i to wszystko, to czym szary człowiek ma sie zainteresować.

Radwańska.. Co tu dużo gadać, chciałbym aby cos wkoncu wygrała, ale jest za słaba fizycznie i psychicznie. Chyba że zwolni tatusia to wtedy ma szanse z "braćmi" Williams i Belgijkami.
Fan
Junior

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:36 pm

Postprzez cloner Śro Mar 10, 2010 2:49 pm

Radwańska.. Co tu dużo gadać, chciałbym aby cos wkoncu wygrała, ale jest za słaba fizycznie i psychicznie. Chyba że zwolni tatusia to wtedy ma szanse z "braćmi" Williams i Belgijkami.
I tu się zgadzam. Jej karierą kieruje ojciec, który o tym nie ma zielonego pojęcia. Dla niego najważniejsza jest kasa i tyle w tym temacie.

Co do Formuły 1, to już w ten weekend pierwsze zawody, nie mogę się doczekać tych wyścigów bez tankowania. Mam nadzieję, że Schumacher nic w tym sezonie nie osiągnie, nigdy za nim nie przepadałem, wygrywał bo miał najlepszy samochód i świetnego taktyka jakim jest Ross Brawn. Zwykle sympatyzowałem z trochę słabszymi zawodnikami, np. Olivier Panis czy Juan Pablo Montoya. Z obecnych rajdowców nie mam jakiegoś szczególnego faworyta, może trochę kibicuję Hamiltonowi. :)
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Dołączenie: Śro Mar 10, 2010 2:24 pm

Postprzez Luki Śro Mar 10, 2010 3:38 pm

O proszę, kolejna już dyskusja, a raczej kłótnia na temat F1 :D

RakuNH napisał(a):Z rajdów oglądam co roku tylko Dakar (choć to już nie Dakar) ze względu na prestiż tego wyścigu i ciekawe ujęcia :wink:

Niestety, ale jak ktoś F1 nazywa rajdem a Dakar wyścigiem, to nie można takiej osoby brać na poważnie ;)

Co do zakazu tankowania to nie byłbym tak sceptycznie nastawiony, F1 właśnie za takich czasów przeżywała swoją świetność ;) Polecam przeczytać na temat jakieś artykuły (niekoniecznie polskie), może co poniektórzy zmienią zdanie.
Awatar użytkownika
Luki
Junior młodszy

Dołączenie: Sob Gru 13, 2008 5:58 pm
Miejscowość: Oświęcim

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 3:47 pm

Mnie ciekawi niezwykle sytuacja w MC Larenie są tam Button i Hamilton ciekawe jak bedzie się układała między ni mi współpraca czy nie będzie zgrzytu w koncu będą tam dwaj mistrzowie świata jezdzic to brytyjski zespół kady będzie chciał być numerem 1 i nikt nie odpusci może być tam jakiś zgrzyt zwłąszcza że hamilton taki skory do ustepowania nie jest
zdzichu
Ostrzeżenie

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 3:53 pm

Oh wybacz Luki że przez przypadek nazwał rajd wyścigiem. Jak mam Cię przeprosić? :lol: Przecież w Dakarze nikt się nie ściga :lol: Rozumiem że należysz do tych głosujących na Kubicę i nie potrafisz inaczej obronić swojego ulubieńca tylko jedyną rzeczą na którą Cie stać to czepianie się drobnostek? :wink: Bardzo mi przykro z tego powodu no ale jaki sportowiec roku tacy kibice :wink:

Żeby Ci to wytłumaczyć to oczywiście chodziło mi o szeroko pojęte sporty motorowe, rajdy samochodowe i wyścigi samochodowe czyli o wszystko gdzie się jeździ na 2 lub 4 kółkach (no i czasem na 6 lub 8 żebyś znowu nie musiał prostować mojej wypowiedzi) Mam nadzieje że już jesteś w stanie to pojąć i żę przejrzyście się wyraziłem. Swoją drogą to niektóry się strasznie czepialscy zrobili no ale mi to w żadnym stopniu nie przeszkadza :D

No cóż takiej osoby nie można traktować poważne :D

Oczywiście nie umniejszam sukcesu Kubicy ale gloryfikowanie jego osiągnięć jest trochę śmieszne...
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 7:05 pm

Postprzez markos7207 Śro Mar 10, 2010 5:22 pm

Mnie śmieszy megalomania co niektórych zabierających tu głos. Uważają się za absolutnych znawców tematu i nie daj Bóg aby ktoś użył niefachowego terminu... Toż to świętokradztwo :wink: .
Jak dla mnie to czy F1 jest czy jej nie ma to jeden grzyb. Tylko nie wiem dlaczego to się nazywa spotrem ? Przecież tu się liczy tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Już wolę wyścigi psich zaprzęgów, przynajmniej tam się coś dzieje :lol: .
Nic nie ujmując Robertowi Kubicy bo to wydaje się skromny i kulturalny człowiek, ale zrobienie z niego gwiazdy F1 po jednej wygranej i paru bodajże miejscach na podium to lekka(?) przesada. A już wyniki plebiscytu z 2008 roku to kompletne nieporozumienie ale o to nie można mieć pretensji do Kubicy bo on sam był tą sytuacją zażenowany. Trzeba zachować proporcje.

Skłamałbym gdybym napisał że w ogóle nie interesuję się F1, ale moje obecne zainteresowanie jest o niebo słabsze niż kiedyś gdy nikomu nie śniło się o transmisjach z wyścigów F1 w polskie telewizji i niewielu mogło śledzić zmagania w RTL.
Jakoś bardziej mnie pociągała rywalizacja Senny, Prosta, Mansella czy młodego wówczas M.Schumachera.
Ale mimo wszystko życzę Robertowi aby został kiedyś mistrzem świata F1, wtedy sam oddam na niego głos bo w pełni na to zasłuży :wink: .
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo,
zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska"
Awatar użytkownika
markos7207
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 4:25 pm

Postprzez albatros Śro Mar 10, 2010 6:52 pm

Tak czytam i trudno mi niektóre rozumowania odgadnąć. Dla części osiągnięciem jest samo zaistnienie w medialnym sporcie. Kubica jest kierowcą jakich w F1 jeszcze kilku, na podium się nie załapał, żaden dobry team go nie chciał. Patrząc historycznie, to jest on anonimowym zawodnikiem, ginącym w gąszczu wielkich nazwisk. Jak wygra ileś tam wyścigów, zdobędzie tytuł, wtedy może się równać innym gwiazdą. Póki co to chłopak na dorobku i tłum ślepców wybrał go sportowcem roku.
Dawniej na ten tytuł trzeba było zapracować. Na ogół zdobywali go mistrzowie i medaliści olimpijscy, świata, Europy. Boniek był gwiazdą MŚ, Nastula zdobywał wszystko, Gollob był na podium MŚ. W 2008 roku wybraliście nadzieję że może kiedyś ona coś zdobędzie. Typowe zachowanie współczesnego społeczeństwa. Rozgłos, wielka kasa i prędkość przytkały co niektórym oczy i wyszło jak wyszło.
Podobnie było ze Smolarkiem, nabił parę bramek w eliminacjach do turnieju głównego. W klubie nic nie osiągnął, ale wystarczyło to na podium plebiscytu.

A, i nie mam nic do Kubicy, chłopak pracuje ciężko i życzę mu sukcesów. Problemem są fani co głosowali.
Awatar użytkownika
albatros
Młodzieżowiec

Dołączenie: Śro Lut 10, 2010 11:05 pm

Postprzez matti Śro Mar 10, 2010 7:36 pm

Moje zdanie wszyscy znają! F1 to nie jest żaden sport. A wybór Kubicy sportowcem roku 2008 jest z lekka rzecz ujmując "przegięciem". Ktoś stwierdził, że zwycięstwo w F1 jest cenniejsze od olimpijskiego złota! Zdecydowanie trudniej jest zdobyć medal IO/MŚ w np. pchnięciu kulą niż w F1. Do F1 mogą dziś wziąć Loeba, dać mu z 2 miesiące, żeby pojeździł najlepszą maszyną i puścić go w GP. Założę się, że te zawody wygra albo (jeżeli jakaś usterka wystąpi) skończy na podium!
matti
Ostrzeżenie

Dołączenie: Pią Lis 24, 2006 6:52 am
Miejscowość: iwonicz

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 7:41 pm

Dajcie sobie już spokój z tym plebiscytem 90% tych którzy czepiają sie tu formuły robi to z powodu tego plebiscytu z tego że Kubica wygrał ten plebiscyt dajcie spokój już z tym bo robi się to lekko niesmaczne
zdzichu
Ostrzeżenie

Postprzez doliniarz Śro Mar 10, 2010 7:49 pm

zdzichu napisał(a):Dajcie sobie już spokój z tym plebiscytem 90% tych którzy czepiają sie tu formuły robi to z powodu tego plebiscytu z tego że Kubica wygrał ten plebiscyt dajcie spokój już z tym bo robi się to lekko niesmaczne

Nie chodzi tylko o ten plebiscyt. Za dużo w tym ''sporcie'' zależy od maszyny aby podniecać się kogoś wynikami. Praktycznie każdy kierowca z F1 mający szybki samochód staje się faworytem do tytułu. Nawet ci co są teoretycznie gorsi. Zobaczymy co ta ''legenda'' F1 M.Schumacher zdziała jak nie będzie miał jednego z szybszych bolidów. Odpowiedź- NIC.
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Dołączenie: Nie Lut 21, 2010 11:34 am

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 7:59 pm

no cóż tu akurat przyznaję rację tyle że nie każdy potrafi wykorzystac ten szybki bolid kierowca musi mieć choć trochę umiejętności porównaj sobie Hamiltona i Kovalainena w mc larenie Buttona i Barichello w Brawn Raikonnena i tego Badoera w Ferrari Kubice i Heidfelda w BMV albo był też w ubiegłym sezonie taki wyscig w którym Fisichella jechał na drugim miejscu a jego partner z zespołu gdzies na 11 cz 12 miejscu nie każdy majacy szybki bolid potrafi to wykorzystać
zdzichu
Ostrzeżenie

Postprzez Sven Pią Mar 12, 2010 7:26 pm

Wreszcie się zaczyna F1 :D Dziś w treningach Legenda była 10 i 3. Ogólnie świetnie jeździli Niemcy a w szczególności kolega Michaela z Merca oraz Sutil.
Impossible Is Nothing !
Neuner & Deutschland & ManUtd
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Dołączenie: Śro Lut 24, 2010 2:09 pm
Miejscowość: Vinniki

Postprzez zdzichu Pią Mar 12, 2010 7:30 pm

Dokładnie fajnie że f1 rusza po tych treningach można wywnioskować że mocny jest MC Laren bo jego kierowcy byli w czołowce, a Kubica 3 i 15 troche to nie miarodajne ale podobno w drugim treningu miął bardzo ciężki bolid
zdzichu
Ostrzeżenie

Postprzez doliniarz Pią Mar 12, 2010 7:39 pm

Byle tylko nie wygrali Schumacher, Button i Hamilton i będę szczęśliwy. Zawsze kibicowałem Raikkonenowi i szkoda, że nie startuje w tym sezonie. Najlepiej jakby wygrał Massa albo Alonso bo oczywiście Kubica większych szans jak na razie nie ma.A Schumacherowi i Buttonowi dodatkowo życzę awarii bolidu :!:
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Postprzez Sven Pią Mar 12, 2010 8:16 pm

Jutro czekam na 69 PP w jego wykonaniu a w niedzielę na 92 zwycięstwo na przykład przed Vettelem i Rosbergiem :) McLaren - mam nadzieję, że nie zdobędą punktów.
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez karlos Pią Mar 12, 2010 8:22 pm

W tym sezonie formuła 1 będzie niemiecka chyba jak nigdy :evil: , dlatego mnie dziwią opinie, że dostanie się do formuły 1 jest wielkim sukcesem, bo wielu zawodników w nich uczestniczy nie z powodów sportowych, lecz chociażby z powodu pieniędzy czy narodowości. Oczywiście Kubicy to nie dotyczy, chociaż miał sporo szczęścia, że jego talent tak szybko został zauważony oraz dano mu szansę jako kierowcy testowemu, gdyż wielu kierowców przez wiele lat musi dobijać się do formuły 1 poprzez starty w GP2.
Awatar użytkownika
karlos
Kadra A

Dołączenie: Sob Gru 12, 2009 11:09 pm
Miejscowość: Gdynia

Postprzez Sven Pią Mar 12, 2010 9:15 pm

karlos napisał(a):W tym sezonie formuła 1 będzie niemiecka chyba jak nigdy

Mnie to akurat cieszy :D Sześciu Niemców w stawce. Jednak jak mówisz kierowcy na przykład z Niemiec mają jakąś "przewagę" w obsadzaniu miejsc za "kółkiem"
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez Menson Pią Mar 12, 2010 9:34 pm

Po prostu są dobrymi kierowcami, to i w F1 jeżdżą... Jakby od tego, że jest się Niemcem zależałoby, że się będzie w F1, to by było 24 Niemców, a nie 6.
Menson
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 08, 2007 11:54 am

Postprzez Sven Sob Mar 13, 2010 1:08 pm

PP wywalczył następca Schumi'ego, Sebastian Vettel :D Wydaje się on faworytem jutrzejszego wyścigu lecz na pewno walczyć z nim będą kierowcy Ferrari, którzy stracili do niego około 0,140 i 0,505 sec. Dalej straty były już powyżej 1 sec. Michael zajął średnie 7 miejsce a jego partner 5.
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez doliniarz Sob Mar 13, 2010 1:56 pm

Wydaje się, że Robert wycisnął z bolidu max. możliwości i na więcej nie było zbytnio szans. Tak więc dobre kwalifikacje Kubicy. Dobrze pojechało ferrari i liczę na nie także jutro. Cieszy mnie także nie za wysokie miejsce Buttona i Schumachera :D .
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Postprzez Sven Sob Mar 13, 2010 2:01 pm

No Kubica tak jak Napisałeś chyba max wyciągnął. Pietrow tak chyba jak się spodziewaliśmy, dużo słabiej. Miłe zaskoczenie w postaci Sutil'a.
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez Sven Nie Mar 14, 2010 7:07 pm

Pierwszy wyścig za nami... 1.Vettel(4), 2.Alonso(1), 3.Schumacher(6). Moim zdaniem tak wygląda dzisiejsza trójka zwycięzców. Sebastian wygrałby dziś gdyby nie "Lost Power". Wywalczył 4 miejsce co i tak jest godne podziwu ze względu na to czym musiał "jeździć" drugą połowę wyścigu. Stracił poprzez to 4-5 sec na jednym kółku :shock: . I wydawałoby się, że kwestią czasu będzie spadnięcie Vettel'a za Nico, wtedy nagle Seba zaczął wyciskać z bolidu 120% i utrzymał 4 lokatę co jednak jest porażką w świetle pierwszej częsci wyścigu. "Drugim" zwycięzcą jest naturalnie Alonso, który przy "pomocy" rywala i bardzo dobrej jazdy na końcowych fragmentach wyścigu odniósł swoje kolejne zwycięstwo. Teraz ten na którego zawsze patrzę z wielkim podziwem, czyli Michael Schumacher. Jego re-debiut wypadł naprawdę dobrze kończąc rywalizację na 6 pozycji dzielnie broniąc się przed aktualnym mistrzem świata, Button'em. Widać było, że to nie jest jeszcze taki kierowca jakiego pamiętamy, jednak zgadzam się z tym co powiedział Krzysztof Hołowczyc i "Srebrny Baron" dopiero się rozkręca.
Podczas kolejnego wyścigu mam nadzieję będzie już walczył o pozycję 4-5 z McLaren'ami i kolegą Nico bo na tą chwilę jednak Ferrari i Vettel wydają się o krok z przodu przed innymi.
Występ Roberta bez fajerwerków. "Strzał" Adriana i spadek na 21 pozycję lecz później udało mu się wyżej awansować pod pierwszą "10".
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez zdzichu Nie Mar 14, 2010 7:22 pm

No bo Vettel to wielka klasa świetny kierowca jeden z najlepszych w całej stawce dla mnie to następca Schumachera choć stary mistrz i tak całkiem się niezle trzymał dziś troche zawiódł mnie jeden z moich ulubionych kierowców Button dopiero 7 miejsce przy 3 Hamiltona no ale Jenson od poczatku tego wekendu nie czuł się najlepiej ,za to debiut marzeń Alonso swietny debiut w Ferrari troche szczęsliwe zwyciestwo ale jednak zwyciestwo to zwyciestwo fajnie że po Massie nie widać już skutków wypadku .Szkoda Renault i pech Pietrowa i szkoda Kubicy któremu Sutil nieco zrójnował wyscig potem utknięcie za Buemim. i wogóle bez tankowania to tak jakoś nudno nie można sie pobawić w taktyke ciężkie bolidy zle sie wyprzedza takimi cysternami i te nowe zespoły narazie płaca frycowe i wloką się w ogonie stawki
zdzichu
Ostrzeżenie

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość